Herhalingsconcert La Pellegrina zomercursus

Dvořák-project 2019

zaterdag 9 februari 2019 • Aanvang 20:00 uur

Rehobothkerk • Briljantlaan 6 • Utrecht | Kaarten bestellen

In januari-februari 2019 speelt een bijzonder project. Tijdens de Romantische cursus van La Pellegrina in Bechyně voerden we deze zomer o.a. twee werken voor koor en orkest uit van Antonín Dvořák, namelijk zijn Te Deum op 103 en Zes Moravische Duetten, bewerkt door Dirkjan. Daarnaast klonk het symfonisch gedicht Praga van Josef Suk.Ondanks de bizar hoge temperatuur spetterden de klanken van zowel koor, orkest als solisten door de grote ruimte van de Rijschool en wisten we het publiek mee te slepen in deze bijzondere werken!

Om een groter publiek ervan te kunnen laten genieten gaan het programma in Nederland nogmaals ten gehore brengen, en wel op zaterdag 9 februari 2019. De repetities én het concert vinden plaats in de goed klinkende en goed bereikbare Rehobothkerk te Utrecht. Praga van Suk spelen was een geweldige belevenis, maar moeilijk nog een keer te realiseren door de enorme bezetting. We vervangen het dan ook door een van de geweldige symfonische gedichten van Dvořák, namelijk Vodník (De Waterman) op. 107.

Voor dit grootse project hebben we veel goede koor- en orkestleden nodig!! Daarom doen we een beroep op Pellegrina-deelnemers van andere cursussen en jaren om de gelederen te versterken en weer een keer in Pellegrina-verband te concerteren. Schroom ook vooral niet om deze mail door te sturen naar andere goede en mogelijk belangstellende instrumentalisten en koorzangers! N.B. Het koor is voorlopig vol voor sopranen. Sopranen die zich aanmelden worden op de reservelijst geplaatst tot de andere groepen (tenoren!) op sterkte zijn.

Zangers kunnen zich aanmelden middels dit formulier | Instrumentalisten kunnen zich aanmelden middels dit formulier

De repetities en het concert zijn als volgt gepland:

Repetitieschema

datum

plaats

tijd

koor

orkest

zaterdag 26 januari

Rehobothkerk

10:30 - 13:00

koor apart

orkest apart

 

Rehobothkerk

13:45 - 17:00

koor & orkest samen

zaterdag 2 februari

Rehobothkerk

10:30 - 13:00

koor apart

orkest apart

 

Rehobothkerk

13:45 - 17:00

koor & orkest samen

zaterdag 9 februari

Rehobothkerk

13:30 - 17:00

generale repetitie

 

Rehobothkerk

17:00 - 20:00

rust & maaltijd

 

Rehobothkerk

20:00 - 21:45

concert

De koorrepetities staan onder leiding van Mitchell Sandler, die ook de bassolo’s zal zingen. De sopraansolo's worden niet gezongen door Karolína (de Tsjechische sopraan die afgelopen zomer zong), omdat ze in verwachting is en net die week is uitgerekend. Anitra Jellema neemt deze keer de sopraansolo's voor haar rekening. De orkestrepetities en het geheel staan o.l.v. Dirkjan Horringa. En het is waarschijnlijk dat Tsjechische Pellegrina-docenten de strijkersgroepen weer gaan aanvoeren!

De kosten voor deelname aan dit grootse project bedragen € 65 p.p. De deelnemersbijdrage hoeft pas betaald te worden na bevestiging van doorgaan en plaatsing.

Om dit geweldige project te doen slagen is het noodzakelijk dat wij zo spoedig mogelijk duidelijkheid krijgen over het aantal aanmeldingen. Op 15 november nemen we een besluit of het project al of niet door kan gaan. Laat dus graag snel iets van je horen.

Uiteraard hopen we op een zo groot mogelijke deelname. Het is een fantastische compositie. Luister maar eens naar dit fragment van De Waterman op Youtube en laat je overtuigen: https://www.youtube.com/watch?v=5ytfJB6z1k4. De partijen zijn niet eenvoudig, maar goed en dankbaar om te doen. Er is voldoende repetitietijd om een fantastische uitvoering te geven.

We zien reacties met spanning tegemoet en hopen dat jullie dit aanmeldformulier voor zangers of dit aanmeldformulier voor orkestleden z.s.m. willen invullen. Ook als je nog een voorbehoud hebt of andere vragen kun je het beste een mail sturen naar dvorak-project@pellegrina.net.

Te Deum

Orkestpartijen van het Te Deum

De strijkerspartijen zijn betekend, maar de scans zijn soms een beetje onduidelijk. Er zijn ook schone, zeer duidelijke en leesbare strijkerspartijen, waarin je zelf de streken kunt bijschrijven.

Moravische Duetten

Dirkjan Horringa heeft de pianopartij bewerkt voor orkest:

Vodník (De Waterman) op. 107

Partijen: