Herhalingsconcert La Pellegrina zomercursus

De goede vrienden Dvořák & Brahms 2020

zaterdag 7 maart 2020 • Aanvang 20:15 uur

Geertekerk • Geertekerkhof 23 • Utrecht | Kaarten bestellen

In februari-maart 2020 speelt een bijzonder project. Tijdens de Romantische cursus van La Pellegrina in Bechyně voerden we deze zomer het programma De goede vrienden Dvořák & Brahms uit: twee werken voor orkest van Antonín Dvořák, namelijk zijn Slavische rapsodie in As en het symfonisch gedicht Holoubek (De Woudduif), en twee werken voor koor en orkest van Brahms, namelijk diens Deutsches Requiem, deel 3 en 4, en het Schicksalslied op. 54. De klanken van koor en orkest stonden als een huis in de kloosterkerk en wisten het publiek weer mee te slepen!

Om een groter publiek ervan te kunnen laten genieten gaan het programma in Nederland nogmaals ten gehore brengen, en wel op zaterdag 7 maart 2020. De repetities vinden plaats in de goed klinkende en goed bereikbare Rehobothkerk te Utrecht. Het concert kunnen we deze keer in de uitstekende Geertekerk houden.

Voor dit grootse project hebben we naast de reünisten extra koor- en orkestleden nodig!! Daarom doen we een beroep op Pellegrina-deelnemers van andere cursussen en jaren om de gelederen te versterken en weer een keer in Pellegrina-verband te concerteren. Schroom ook vooral niet om deze mail door te sturen naar andere goede en mogelijk belangstellende instrumentalisten en koorzangers! N.B. Het koor is voorlopig vol voor sopranen. Sopranen die zich aanmelden worden op de reservelijst geplaatst tot de andere groepen (tenoren!) op sterkte zijn.

Zangers kunnen zich aanmelden middels dit formulier | Instrumentalisten kunnen zich aanmelden middels dit formulier

De repetities en het concert zijn als volgt gepland:

Repetitieschema

datum

plaats

tijd

koor

orkest

zaterdag 29 februari

Rehobothkerk

10:30 - 13:00

koor apart

orkest apart

 

Rehobothkerk

13:45 - 17:00

koor & orkest samen

vrijdag 6 maart

Rehobothkerk

19:30 - 22:00

generale repetitie

zaterdag 7 maart

Geertekerk

17:30 - 19:15

akoestiekrepetitie

 

Geertekerk

20:15 - 22:00

concert

De koorrepetities staan onder leiding van Mitchell Sandler, die ook de bassolo zal zingen. De orkestrepetities en het geheel staan o.l.v. Dirkjan Horringa. En het is waarschijnlijk dat Tsjechische Pellegrina-docenten de strijkersgroepen weer gaan aanvoeren!

De kosten voor deelname aan dit grootse project bedragen € 75 p.p. De deelnemersbijdrage hoeft pas betaald te worden na bevestiging van doorgaan en plaatsing.

Om dit geweldige project te doen slagen is het noodzakelijk dat wij zo spoedig mogelijk duidelijkheid krijgen over het aantal aanmeldingen. Op 1 november nemen we een besluit of het project al of niet door kan gaan. Laat dus vóór 15 oktober graag iets van je horen.

Uiteraard hopen we op een zo groot mogelijke deelname. Het is fantastische muziek. Luister maar eens naar dit fragment van De Woudduif op YouTube en laat je overtuigen. De partijen zijn niet eenvoudig, maar goed en dankbaar om te doen. Er is voldoende repetitietijd om een fantastische uitvoering te geven.

We zien reacties met spanning tegemoet en hopen dat jullie dit aanmeldformulier voor zangers of dit aanmeldformulier voor orkestleden z.s.m. willen invullen. Ook als je nog een voorbehoud hebt of andere vragen kun je het beste een mail sturen naar dvorak-project@pellegrina.net.

Partijen en partituren voor koor en orkest

MIDI-files of the Brahms choir works (made by Marrie Kardol)

Brahms, Schicksalslied op. 54

Singers can download and print the Breitkopf vocal score here, or use any other piano reduction or vocal score they have, as long as they make sure the bar numbering and rehearsal marks corresponds to the Breitkopf Edition numbering.

Orchestral parts of the Schicksalslied

Brahms' Ein Deutsches Requiem, movement 3 and 4

Singers can download and print the Edition Peters vocal score here, or use any other piano reduction or vocal score they have, as long as they make sure the bar numbering and rehearsal marks corresponds to the Edition Peters numbering.

Orchestral parts of Ein Deutsches Requiem movement 3 and 4

Orchestral parts of Dvořák's symphonic poem Holoubek (The Wood Dove) op. 110

The string parts are available marked with bowings (except double bass). There are also clean string parts, into which you can copy the bowings.

Dvořák's Slavonic Rhapsody in A flat op. 45 no. 3

Excellent recordings of all works in the tutti programme on Spotify to take as an example: